True Friend Filmfestival – Interview met de makers

29 september was het allereerste True Friend Film Festival! En wat hebben we genoten! Hier lees je het interview met de makers van Mannetje van de Maan.

De makers van Mannetje van de Maan aan het woord…

Tijdens het allereerste True Friend Film Festival in Geldrop-Mierlo, afgelopen september, konden we allemaal genieten van 6 korte films. Alle films waren speciaal gemaakt voor de leden van True Friend, door studenten van vakschool SintLucas. Eén van de films is de animatie “Mannetje van de Maan”. Meteen was iedereen super enthousiast. Al tijdens het filmfestival konden we wat vragen stellen aan de makers van deze film. Maar na het winnen van de True Friend Film Award wilden we natuurlijk nóg meer weten over filmmakers Jonas, Sophie, Judith, Maxine en Matthijs. En dus gingen we op interview….

De film

Waar gaat Mannetje van de Maan nou écht over, volgens de makers? Jonas zegt:    ”De film laat zien dat je altijd goed om je heen moet kijken. Er staan namelijk altijd wel mensen voor je klaar. “Ja,’ zegt Sophie, “Tegenwoordig wordt alles zo ver gezocht. Dat doet het Mannetje van de Maan in het begin ook. Iedereen wil altijd het beste van het beste. Maar het is niet altijd nodig om het zover te zoeken, want in je eigen kring kun je het ook hartstikke leuk hebben! En soms is een vriendschap dichterbij dan je denkt.”

Vriendschap

Wij waren benieuwd wat de makers zelf nou het belangrijkst vinden in een vriendschap. Hier zijn ze het allemaal snel over eens: de A van het ABC’tje, namelijk dat je allemaal evenveel waard bent in een vriendschap. “En daarnaast mag eerlijkheid ook zeker niet ontbreken in een vriendschap!” 

True Friend

Wat vinden de makers van Mannetje van de Maan eigenlijk van True Friend? Judith reageert meteen heel enthousiast: “Als kind had ik ook zeker mee gedaan aan True Friend!”. Sophie vindt het mooi om te zien dat je met True Friend iedereen bij elkaar brengt. “Je maakt avonturen mee met je vrienden, maar je maakt tijdens deze avonturen misschien meteen ook nieuwe vrienden.”

Het True Friend Film Festival

“We vonden het heel spannend om Mannetje van de Maan te laten zien aan de kinderen”,  zegt Sophie. “Je weet natuurlijk nooit hoe erop gereageerd wordt. En er werden natuurlijk ook hele gave andere films gepresenteerd die middag!”. Al snel bleek dat de kinderen de film super vonden. Dat was ook te merken tijdens de vragenronde op het True Friend Film Festival. Heel veel leuke, interessante vragen vlogen de makers om de oren. “Hoelang heeft het geduurd om de film te maken?” en “Hoe hebben jullie de film gemaakt?”. Sophie zegt: “Het was leuk om te zien dat ze écht geïnteresseerd waren in het hele proces”.

Winnen van de True Friend Film Award

Aan het eind van de middag mochten de kinderen stemmen op hun favo film. En de makers van Mannetje van de Maan gingen er dus met die prijs vandoor… “Het is wel echt een eer!”, roept Matthijs. En de rest van het team is het  helemaal met hem eens. “Ja, het is heel wat om die prijs te winnen”.

Wij willen de makers van Mannetje van de Maan nog een keer feliciteren met het winnen van de True Friend Filmaward! 

Ben jij benieuwd naar Mannetje van de Maan? Hieronder kun je de korte versie van de film bekijken.