Actueel

Hieronder vind je interessante nieuwtjes over True Friend!

True Friend Film Festival 2022

True Friends, seizoen 2 is begonnen! En de allereerste Challenge komt eraan. Ben jij gek op films? Dan is deze Challenge echt iets voor jou! Op woensdagmiddag 28 september is het weer tijd voor het jaarlijkse True Friend Film Festival. Tijdens dit festival worden 5 verschillende korte films getoond over vriendschap. Deze films zijn speciaal gemaakt voor alle True Friends. Deze middag zijn JULLIE de jury! Jullie mogen bepalen welke film jullie het allerleukst is en daarom de True Friend Film Award wint. Je kunt nu al zien welke films genomineerd zijn voor de True Friend Film Award. Ben jij ook zo benieuwd? Ga naar Challenge #1 (2022) in de app om de genomineerde films te bekijken.

Organiseer je eigen party!

Dit was ‘m dan… De allerlaatste Challenge van dit schooljaar. En we gingen eruit met een knaller! Tijdens deze Challenge konden de True Friends leren hoe ze een vet feest konden organiseren. Ze kregen workshops van echte experts. Een DJ workshop, een licht en geluid workshop én een mocktail workshop. Zij gaan in juli een knalfeest neerzetten in de Weeffabriek (Centrum Hofdael). Houd de True Friend app en instagram in de gaten voor meer info. Challenge #7, check! We zien jullie graag weer bij de True Friend Challenges in het nieuwe schooljaar!

Het fietsexamen in Geldrop-Mierlo

De True Friends uit Geldrop-Mierlo hebben er een spannende tijd op zitten… Het was namelijk tijd voor het verkeersexamen. Eerst moesten ze het theoretisch verkeersexamen doen. In de app kregen alle True Friends de kans om zich éxtra goed voor te bereiden op dit examen. In de app konden ze namelijk oefenvragen maken om hun kennis te testen. Hiermee konden ze zelfs een True Friend Fietsbel winnen. Op 19, 20 en 21 mei was het zover! Toen mochten de kids het praktisch verkeersexamen doen. Dat is natuurlijk super spannend. Om de kids ook hierop weer voor te bereiden was True Friend aanwezig. Op de route kon je allemaal True Friend-bordjes tegenkomen. Tijdens het praktisch verkeersexamen waren we er ook om iedereen aan te moedigen voor het examen! Jullie hebben het super gedaan, True Friends!

Naar de Escaperoom!

Op 11 en 18 maart was het tijd voor de nieuwste True Friend Challenge, we mochten naar Escaperoom Geldrop! Vanwege de coronabesmettingen moesten we de Challenge steeds uistellen, maar nu mochten we eindelijk. En wat hebben wij twee leuke middagen gehad. We moesten puzzelen, samenwerken en ontsnappen! Ook mochten we deze middag een kijkje nemen achter de schermen van de escaperoom… én we mochten een eigen escaperooom bedenken, hoe cool! Challenge #5, check! Op naar de volgende True Friend Challenge.

Wie heeft het gedaan?

Helaas moest het speuren bij de Escaperoom opgeschoven worden, maar we hebben jullie op een andere manier laten speuren! We hadden jullie hulp nodig om erachter te komen wie er heeft valsgespeeld tijdens een spelletje. We deelden om de 2 dagen een filmpje met een verborgen hint, die verwees naar de dader. In het laatste filmpje werd duidelijk wie de valsspeler was: Jill had het geld gestolen! Een paar van jullie waren echte speurneuzen en hadden dit goed gezien. Maar er kan er maar één de winnaar zijn… En dat was Maaike. Zij won het toffe spel ‘The Mind’. Gefeliciteerd Maaike, jij bent een echte detective. Bekijk hier de filmpjes terug.

De Escaperoom wordt verplaatst…

We hadden zoveel zin om met z’n allen naar de Escaperoom te gaan… Maar helaas, jullie voelden het misschien al aankomen, we moesten de Escaperoom verzetten. Op 26 november en 10 december zouden wij naar Escaperoom Geldrop gaan, maar vanwege de toenemende Coronabesmettingen konden we dit helaas niet door laten gaan. MAAR… niet getreurd, want we gaan gewoon een andere datum kiezen om met z’n allen naar de Escaperoom te gaan. Meer informatie over de nieuwe datum volgt!

We gaan naar Escaperoom Geldrop!

Je vrijwillig samen laten opsluiten en dan zo snel mogelijk proberen te ontsnappen… In de nieuwste True Friend Challenge gaan we naar Escaperoom Geldrop. Het enthousiasme voor deze True Friend Challenge op 26 november is zó groot dat er nu zelfs een extra middag bijkomt, op 10 december! Het wordt zeker geen gewoon bezoek aan de Escaperoom, je krijgt namelijk zelfs een kijkje achter de schermen. Dit doet de eigenaar van de Escaperoom speciaal voor jullie! Op beide middagen mogen jullie ook helpen door samen met je vrienden een nieuwe puzzel te verzinnen, voor een nieuwe ‘ontsnappingskamer’. Voor de vrijdagmiddag 10 december kun jij je nog aanmelden. Dit gaat super makkelijk, via de app. Hopelijk zien we je één van deze middagen bij Escaperoom Geldrop!

De True Friend Halloween TikTok-Challenge

Van 25 oktober tot en met 31 oktober was het de True Friend Halloween Week. In deze week hebben wij jullie uitgedaagd om onze griezelige TikTok na te maken. We hebben genoten van al jullie enge TikToks! Er kan er natuurlijk maar eentje de winnaar zijn, en dat waren… Hannah en Julie! Met hun griezelige TikTok hebben zij twee kaartjes voor Dierenrijk Mierlo gewonnen. We willen Hannah en Julie veel plezier wensen in dit leuke park. Ben jij benieuwd naar hun TikTok? Ga dan snel naar onze Instagram (@truefriendnl).

Ga mee naar de film!

True Friend nodigt alle kinderen van groepen 7 en 8 uit: ga mee naar de film! Op woensdagmiddag 29 september 2021, van 15.00 – 17.30 uur, is het allereerste True Friend Filmfeest, in Centrum Hofdael. Speciaal voor deze filmmiddag hebben studenten van filmopleiding SintLucas een aantal korte films gemaakt, over echte vriendschap. En natuurlijk zijn zij heel benieuwd wat jullie van hun films vinden… Daarom vormen jullie de kinderjury. Jullie kiezen welke film jullie het mooist, spannendst of grappigst vinden. De winnende filmmaker krijgt de True Friend Film Award. Een ‘sneak preview’ van alle zes films kun je zien in de True Friend app. Kijk snel!

 

Juweeltjes van Geldrop-Mierlo ontdekken met de Bike Tour

Deze zomervakantie kun jij meedoen met de True Friend Bike Tour! Bij deze tour ga jij samen met je friends op zoek naar verborgen juweeltjes in Geldrop-Mierlo. Pak je fiets en ga de Challenge aan! Lukt het jou en je friends om alle opdrachten op te lossen, dan ontvang je een tof True Friend-item. Je kunt je meedoen aan de tour tot 6 september. Geef je snel op in de True Friend app.