Actueel

Hieronder vind je interessante nieuwtjes over True Friend!

Week van het Geld

Tijd voor Challenge #4! Van 27 tot en met 31 maart is de Week van het Geld. Daarom hebben wij het True Friend Bordspel een gloednieuwe update gegeven. Alle vragen en opdrachten in het bordspel gaan nu over (het verstandig omgaan met) geld. Ga met je familie en vrienden de strijd aan! Wie van jullie lukt het om als eerst bij de finish te komen?

Het Theoretisch Verkeersexamen

Wat spannend! Het is alweer bijna tijd voor het theoretisch verkeersexamen. Gelukkig is True Friend er om jou te helpen voorbereiden voor dit spannende moment. In de True Friend app vind je nu elke week een oefenvraag voor het theoretisch verkeersexamen. En vanaf 23 maart kun je ook de Grote Verkeersquiz maken om jouw kennis te testen. Wij wensen alle True Friends veel succes met het examen!

Naar Escaperoom Geldrop!

Op 25 januari was het eindelijk weer zover: we mochten naar Escaperoom Geldrop! Alle kinderen uit groepen 7 en 8 mochten ontsnappen uit een Escaperoom, zelf een Escaperoom ontwerpen én ze kregen zelfs een kijkje achter de schermen van de escaperoom. Zo cool! Het is alle kinderen gelukt om op tijd te ontsnappen uit de spannende escaperoom. Goed gedaan, True Friends!

Het True Friend Bordspel

Het is bijna kerstvakantie! Wat is nou leuker dan in de kerstvakantie lekker spelletjes spelen bij de kerstboom? Alle kinderen uit de groepen 7 en 8 hebben het True Friend Bordspel gekregen in de klas. Zij kunnen de strijd aangaan met familie en vrienden! Vragen beantwoorden, opdrachten uitvoeren en dilemma’s uitvogelen; lukt het jou om als eerste de finish te bereiken? Het bordspel krijgt een paar keer per jaar een update, met nieuwe vragen en opdrachten. Je kunt het spel dus het hele jaar door spelen!

True Friend Film Festival 2022

True Friends, seizoen 2 is begonnen! En de allereerste Challenge komt eraan. Ben jij gek op films? Dan is deze Challenge echt iets voor jou! Op woensdagmiddag 28 september is het weer tijd voor het jaarlijkse True Friend Film Festival. Tijdens dit festival worden 5 verschillende korte films getoond over vriendschap. Deze films zijn speciaal gemaakt voor alle True Friends. Deze middag zijn JULLIE de jury! Jullie mogen bepalen welke film jullie het allerleukst is en daarom de True Friend Film Award wint. Je kunt nu al zien welke films genomineerd zijn voor de True Friend Film Award. Ben jij ook zo benieuwd? Ga naar Challenge #1 (2022) in de app om de genomineerde films te bekijken.

Organiseer je eigen party!

Dit was ‘m dan… De allerlaatste Challenge van dit schooljaar. En we gingen eruit met een knaller! Tijdens deze Challenge konden de True Friends leren hoe ze een vet feest konden organiseren. Ze kregen workshops van echte experts. Een DJ workshop, een licht en geluid workshop én een mocktail workshop. Zij gaan in juli een knalfeest neerzetten in de Weeffabriek (Centrum Hofdael). Houd de True Friend app en instagram in de gaten voor meer info. Challenge #7, check! We zien jullie graag weer bij de True Friend Challenges in het nieuwe schooljaar!

Het fietsexamen in Geldrop-Mierlo

De True Friends uit Geldrop-Mierlo hebben er een spannende tijd op zitten… Het was namelijk tijd voor het verkeersexamen. Eerst moesten ze het theoretisch verkeersexamen doen. In de app kregen alle True Friends de kans om zich éxtra goed voor te bereiden op dit examen. In de app konden ze namelijk oefenvragen maken om hun kennis te testen. Hiermee konden ze zelfs een True Friend Fietsbel winnen. Op 19, 20 en 21 mei was het zover! Toen mochten de kids het praktisch verkeersexamen doen. Dat is natuurlijk super spannend. Om de kids ook hierop weer voor te bereiden was True Friend aanwezig. Op de route kon je allemaal True Friend-bordjes tegenkomen. Tijdens het praktisch verkeersexamen waren we er ook om iedereen aan te moedigen voor het examen! Jullie hebben het super gedaan, True Friends!

Naar de Escaperoom!

Op 11 en 18 maart was het tijd voor de nieuwste True Friend Challenge, we mochten naar Escaperoom Geldrop! Vanwege de coronabesmettingen moesten we de Challenge steeds uistellen, maar nu mochten we eindelijk. En wat hebben wij twee leuke middagen gehad. We moesten puzzelen, samenwerken en ontsnappen! Ook mochten we deze middag een kijkje nemen achter de schermen van de escaperoom… én we mochten een eigen escaperooom bedenken, hoe cool! Challenge #5, check! Op naar de volgende True Friend Challenge.

Wie heeft het gedaan?

Helaas moest het speuren bij de Escaperoom opgeschoven worden, maar we hebben jullie op een andere manier laten speuren! We hadden jullie hulp nodig om erachter te komen wie er heeft valsgespeeld tijdens een spelletje. We deelden om de 2 dagen een filmpje met een verborgen hint, die verwees naar de dader. In het laatste filmpje werd duidelijk wie de valsspeler was: Jill had het geld gestolen! Een paar van jullie waren echte speurneuzen en hadden dit goed gezien. Maar er kan er maar één de winnaar zijn… En dat was Maaike. Zij won het toffe spel ‘The Mind’. Gefeliciteerd Maaike, jij bent een echte detective. Bekijk hier de filmpjes terug.

De Escaperoom wordt verplaatst…

We hadden zoveel zin om met z’n allen naar de Escaperoom te gaan… Maar helaas, jullie voelden het misschien al aankomen, we moesten de Escaperoom verzetten. Op 26 november en 10 december zouden wij naar Escaperoom Geldrop gaan, maar vanwege de toenemende Coronabesmettingen konden we dit helaas niet door laten gaan. MAAR… niet getreurd, want we gaan gewoon een andere datum kiezen om met z’n allen naar de Escaperoom te gaan. Meer informatie over de nieuwe datum volgt!